torsdag 29 september 2022

September 2022

Långshyttan september 2022 

Varmt tack för din gåva till Maranataförsamlingens arbete! 

Det är med tacksamhet vi ser hur hjälp och stöd kommer in för att evangelium ska nå ut till ännu fler. Tidningen Midnattsropet är nu hos sina läsare och för dig som vill vara med och sprida den till fler finns ju möjligheten att vi skickar extra exemplar till dig. 

I skrivande stund är fler medarbetare på väg över havet mot Dominikanska republiken. Det är Nicholas och Ilennia Vidén med sina tre barn, samt Zebastian Vidén, som nu reser dit för att arbeta i Palavé. Bland annat kommer de att bistå i det husbygge som nu är på gång för att ge våra syskon Marcelo och Fifa med familj en mer värdig bostad. Det är ett stort tacksägelseämne att detta arbete nu är på gång. 

Inför höstens skolstart har flera familjer i Palavé fått hjälp för att kunna köpa de obligatoriska skoluniformerna, de svarta skorna, ryggsäckar och kollegieblock. Det är stora kostnader som många familjer helt enkelt inte klarar av, speciellt i dessa tider då matpriser och resekostnader stigit väldigt mycket även där. Tack för din hjälp och din omsorg om missionen! 

Den nu bakomliggande daglägerveckan för barnen i området var mycket omtyckt, och innebar ett så välkommet och uppmuntrande avbrott i många barns vardag. Vi tackar Gud för möjligheter som ges och beder för dessa barn och ungdomar vi ännu har möjlighet att nå med evangelium; det glada budskapet om Jesus – barnens bäste vän! 

Krigets fasor fortsätter och vi beder för våra vänner i Ukraina! Tack för gåvor som vi kan förmedla till syskon som på plats kan hjälpa på olika sätt! 

I tider av oro och mångas lidande får vi påminnas om vårt hopps snara fullbordan; Jesus kommer! Vi får av nåd vara med och tjäna så länge dagen varar för att vinna människor för Gud. Nu finns inte tid för politisk och inomvärldslig kamp i hopp om en bättre värld – nej, idag mer än någonsin är det kampen för själars frälsning och eviga väl som är uppdraget! 

 Med önskan om Guds rika välsignelse
Maranataförsamlingen
genom Karin Vidén 

Kasta alla era bekymmer på honom, ty han har omsorg om er (1 Petr 5:7)