måndag 21 september 2020

Tackbrev september 2020

 Långshyttan september 2020 

Frid och varmt tack för din gåva till Maranataförsamlingens mission och evangelisation! 

Ruskväder och vackra soliga dagar avlöser nu varandra och vi erfar också hur det mörknar tidigare och tidigare på kvällarna. Det mörknar även med oerhörd hastighet i tiden vilket uppfordrar oss alla var och en att än mer vara kallelsen trogen; att ”gå ut i hela världen och förkunna evangelium för allt skapat” är uppdraget vi fått och Gud vill hjälpa oss och bistå med kraft, då vi tar steg i tro. Vi har fått ett glatt budskap om frälsning och befrielse att dela med oss av till människor, och vi har en underbar hälsning till var och en om att Jesus kommer snart – ett framtidshopp för den som tror! 

Med glädje har vi nu kunnat sända ut ett nytt nummer av Midnattsropet. Utgivningen har tyvärr blivit rejält försenad under året, men nummer 3 ska nu ha nått sina läsare. Vi hoppas och arbetar för att nummer 4 nu inte ska dröja alltför länge. Tack till er alla som är med och stöder tidningen. Kanske du vill ha ännu något exemplar för att ge till en vän eller till en granne; hör av dig så skickar vi det antal du vill ha hem till dig. 

Syskonen i Stockholm, är i färd med att samla ihop biblar, bibeldelar, nya och begagnade, och andra skrifter och traktater på skilda språk, för att nu i höst återuppta den tidigare evangelisationen på huvudstadens gator och torg. Från tidigare års erfarenheter vet vi hur en efter en ur folkvimlet tar steget fram till det enkla bokbordet för att ta med sig en gratis Bibel hem. Detta är ett böneämne, likasom även behovet av en lokal i Stockholm för att offentligt kunna inbjuda till väckelsemöten och bibelstudier. 

Från missionsfältet i Dominikanska republiken får vi av vår syster och medarbetare Esther, veta att den unga flickan Yesila vi berättade något om i augusti månads tackbrev, nu en tid kunnat få den dialysbehandling hon rekommenderats, men hennes tillstånd är dåligt: ”Yesila är fortfarande väldigt dålig och kan inte tala, de måste mata henne genom ett rör som hon har på halsen”, berättar Esther. Tack för gåvor och hjälp till Yesila som kommit in och förmedlats. 

Sicklecellanemi-sjuke Emanuel har fått sina mediciner för denna månaden, likaså har månatliga hjälpen till mediciner skickats till Yesicas epilepsi-sjuke lille pojke, med flera. Dessutom har skolorna börjat i landet, dock trevande på många håll på grund av covid19, och några familjer i Palavé har fått vår hjälp att skaffa skoluniform och diverse skolmaterial som är ett måste för eleverna att ha. 

På församlingens hemsida www.maranata.se får du information om våra radioprogram och direktsändningar över internet. 

Tack för all din omsorg, och Guds välsignelse önskas dig! 

Fridshälsning
Maranataförsamlingen genom Karin Vidén
(Ange gärna mejladress i samband med en gåva. Då får du tackbrevet direkt i din mejlbox.)