tisdag 1 december 2015

Hälsning från Stina i Indien

Här kommer en hälsning från Indien till alla läsare av Maranatas hemsida. Jag har fått den stora förmånen att besöka broder Varghese Thomas i Delhi. Han har i många års tid besökt oss, och förmedlat mycket välsignelse. Han har ett stort missionsarbete, med centrum i en av den stora staden Delhis fattiga förorter. Förutom barnhem och bibelskola, så har han grundskola för över fyrahundra barn. Du kan läsa hans hemsida, mtuthomas.com.
Eftersom jag bor i missionscentrets gästrum, vaknar jag varje morgon kl fem av att bibelskoleeleverna sjunger och ber. Därefter intensiva studier i olika ämnen. Och dessa ungdomar är målmedvetet inställda på att bli själavinnare för Jesus Kristus. Många av dem kommer från hinduiska hem, och har på olika sätt, många genom Vargheses skolarbete och barnhemsverksamhet, lärt känna Jesus. Har varit med på möten med underbar sång och tillbedjan. Och även dop, då lovsången steg upp till himlen.
I Sverige är det julrush nu. Här i gatuvimlet sitter många och säljer blommor och rökelse som folk behöver för att tillbe alla sina gudar. Och korna, som makligt traskar överallt, klappar man vördnadsfullt.
Pris ske Gud, att jag har fått lära känna Jesus Kristus som min frälsare!