fredag 16 januari 2015

Regnet höll på att spola bort huset

Regnet höll på att spola bort huset

Byggmästare Roberto mäter och kalkylerar den nya husgrunden.
De tropiska regnen är förrädiska – och kraftfulla. En av familjerna vi lärt känna här i Palavé har fått se delar av sitt hus raseras när de ihållande regnen obarmhärtigt öser ner. Familjen Vargas med mamma Maria och pappa Carlos bor tillsammans nio personer i ett litet trähus som sett sina bästa dagar. Huset är ett arvgods och ligger i en sluttning som gör att det riskerar att rasa om man inte gräver en ny grund.

Inför den akuta situationen bestämde vi oss för att hjälpa familjen med att stadga upp huset, men när vi började gräva insåg vi snart att allt det gamla behöver rivas för att byggas upp nytt med cementblock och betong. Läget blev så akut att vi satte igång att gräva runt det gamla huset och nu i dagarna räknar vi med att den nya grunden ska bli färdig.

Missionär Morgan Lindroos i full färd med
att hacka och gräva för den nya grunden.
Dock saknar vi än så länge resurser för att bygga ett nytt hus till familjen varför vi vädjar om hjälp. Tanken är att bygga tre sovrum, kök, badrum och vardagsrum. Vill du vara med och hjälpa till? Maranataförsamlingen förmedlar din gåva. Pg 44 10 05 – 6.

Fridshälsningar
Berno Vidén
Dominikanska republiken