lördag 20 december 2014

Festlig frukostavslutning i Batey Palavé

Festlig frukostavslutning i Batey Palavé

Klockan är 7 på morgonen och en efter en traskar hungriga barn in i “comedoren”, matsalen, där Esther, Chilón och Wilgentz har förberett frukost. Utanför sitter Elaine och bockar av en efter en. Alla barn har sitt eget nummer, och det gäller att komma ihåg vilket nummer man har, annars blir det en stunds letande i den långa listan med 120 namn.


Idag är den sista dagen för terminen och förutom korvmacka och varm choklad har det förberetts sockerkaksbitar i mängder och 120 små påsar fyllda med godis och småkakor. Barnen äter och mumsar på sina mackor, smuttar på sin varma choklad och kikar förväntansfullt mot godispåsen som väntar.

Flera gånger stämmer vi även upp i sång för födelsedagsbarn som kommer att fylla år under julhelgen. Små presenter delas ut och tas ivrigt emot med ett glatt leende eller endast en blyg blick. Födelsedagar är något de flesta av barnen i Palave aldrig firar. Man har inte råd helt enkelt. Därför kan små gester som en liten bil, några fina hårband eller en boll betyda så oerhört mycket!

Att servera frukost kan kanske verka som något mindre viktigt. Men för dessa familjer betyder det mycket mer än vad många kan förstå. Många av dem har inte råd att äta mer än en gång om dagen. Så att få komma till oss och få äta sig mätt på morgonen har en stor betydelse!

Fortsätt att hjälpa barnen i Palave genom bön och gåvor!
“Allt det ni har gjort mot en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort mot mig.” Matt 25:40

Hälsningar från Palavé
Magdalena Lindroos