Haiti behöver din hjälp

I östra Haiti, långt upp i bergen, ligger en by som heter Mont-Leon. Då vi första gången kom till platsen mötte vi en liten skola med cirka 200 elever. Många av elevernas familjer hade inte råd att betala skolavgiften varför lärarna blev utan lön och undervisningen haltade.



Vi gick in och gjorde en enkel överenskommelse med skolan: – Låt barnen studera gratis så betalar vi samtliga lärares löner.
Nu har det hunnit gå fem år och skolan har fler än 600 elever med 15 anställda lärare. Tack vare den kontinuerliga hjälpen får så pass många barn avgiftsfri skola och lärarna får kontinuerligt ut sina löner.



Skolan är visserligen enkel med jordgolv, plåttak och provisoriska väggkonstruktioner som skyddar mot regn och blåst, men den fungerar. Varje gång vi besöker platsen så är det en fröjd att se alla barnen som studerar där.



Nu vädjar vi om hjälp. I slutet av februari är det dags att betala lärarnas löner för ett kvartal. 
Vill du vara med och hjälpa till? Sätt in ditt bidrag på Maranataförsamlingens pg 44 10 05-6, eller kontakta oss för andra sätt att förmedla en gåva. Märk: “Mont-Leon”



Maranataförsamlingen i Stockholm

Tel 08 98 56 83, epost: info@maranata.se

  • Helt och fullt Gud. Helt och fullt människa. | Paulus Eliasson

    Paulus Eliasson undervisar om den hypostatiska föreningen. Vilken betydelse har det för vår tillbedjan att Jesus är både Gud och människa?

  • Lär känna Guds tid | Berno Vidén

    Maranataförsamlingen direktsänder bibelstudium med Berno Vidén. Start ca 18:15

  • Jesus lever!

    Lyssna till Hans Lindelöw sjunga den egenskrivna sången Jesus lever. #JesusLever #uppståndelse #hopp #musik

  • Midnattsropet nr 1 2024

    I dagarna skickas nummer 1 2024 av tidningen Midnattsropet ut till alla prenumeranter. Om du inte redan är prenumerant så är du varmt välkommen att höra av dig till oss med dina adressupgifter så skickar vi tidningen till dig helt utan kostnad. Läs hela tidningen på www.midnattsropet.se

  • Evangelisation i Vällingby

    Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt som jag befallt er. Och se, jag är med er alla dagar till tidens slut (ord av Jesus). Lördagar 14.00: Evangelisation på torget i…

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x